GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Många i Nybro Scoutkårs historia som har många fina minnen tillsammans med Slampen”

John-Olof ”Slampen” Nyhammar, den störste scoutprofilen i Nybros historia, har gått bort 96 år gammal.
Publicerad 16 november 2022

John-Olof ”Slampen” Nyhammar har varit en stor inspirationskälla för många scouter här i Nybro. En förebild som skapade en önskan att bli en lika duktig scout som Slampen. Vilka historier han kunde berätta, och hur han kunde trollbinda alla scouter runt lägerelden. Per Gerdbo skriver följande i en tillbakablick i Nybro Scoutkårs historia: ”John-Olof Nyhammar har genom åren varit den verkliga förkämpen för scouting i Nybro. Och alltid ställt upp när det behövts. Så sällan har väl en hedersbetydelse varit mer välförtjänt än när Slampen fick scouternas förnämsta utmärkelse 'Gustaf Adolfsmedaljen'.” Ja det är många i Nybro Scoutkårs historia som har många fina minnen tillsammans med Slampen. En hjälpsam, ärlig, god kamrat, som alltid gjort sitt bästa.

Våra tankar går nu till Margareta och familjen.

En gång scout alltid scout.

Ronnie Olsson, Nybro Scoutkår

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.