”Lisbeth var energisk och målmedveten”

Lisbeth Isaksson, Rövaremåla, Grönskåra, har avlidit i en ålder av 86 år. Hon sörjes närmast av maken Nils och barnen Maria och Jan med familjer samt släkt och många vänner.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 3 april 2023

Lisbeth var född och uppvuxen i Grönskåra och blev hela livet hembygden trogen. Hon träffade sin Nils i unga år. De båda drev en livsmedelsaffär i Grönskåra. Sedan livsmedelsbutiken lagts ner var Lisbeth anställd på kontoret vid sågverket i Krokshult.

Lisbeth hade ett starkt engagemang för bygden. Hon tillhörde en tid kyrkorådet i Fagerhult. Hon skötte i många år tillsammans med Nils kapellet i Grönskåra. Lisbeth tillhörde också styrelsen för fiskevårdsföreningen en tid. I hembygdsföreningen gjorde hon arbetsinsatser när så behövdes.

Lisbeth tyckte om att resa och det blev resor till Kalifornien när dottern Maria bodde där. Det har bland annat blivit pilgrimsvandringar i Spanien och resor till de svenska fjällen.

Lisbeth var energisk och målmedveten men mötte också mycket vänskap. Hon och Nils hade ett öppet och gästfritt hem. Lisbeth fick många vänner som betydde mycket för henne.

Nils har förlorat en kär och uppoffrande maka och barnen en älskad mor och barnbarnen sin kära mormor och farmor. Vi har förlorat en kär vän och svägerska.

Brita och Bengt Isaksson, Vetlanda

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.