GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Leif var en skicklig och erfaren medarbetare”

Vår medarbetare under många år, byggnadsingenjören Leif Eliasson, Västervik, har gått ur tiden, nyligen 85 år fyllda. Även om hans hälsa sviktat de senare åren, kom budskapet oväntat för oss – hans arbetskamrater på Atrio Arkitektkontor i Västervik och hans övriga vänner.
Publicerad 23 juni 2022
Leif Eliasson, Västervik, blev 85 år.
Leif Eliasson, Västervik, blev 85 år.Foto: Privat

Leif var född i Ljusne i Hälsingland men växte upp i Kalmar, där fadern var chef för HSB. Efter sin utbildning och examen som byggnadsingenjör arbetade han några år på dåvarande Skånska Cementgjuteriet i Kalmar, numera Skanska, främst som projekt- och byggledare på större byggen, bland annat på Öland, samt därefter sex år som projektör på Reed Andersson/Arne Delborn arkitektkontor i Kalmar, idag benämnt Atrio Arkitekter Kalmar.

År 1963, när Johan Lunds arkitektkontor i Västervik övertagits av arkitekten Arne Delborn, flyttade Leif till Västervik och vårt kontor i Västervik, det som i mitten av 1970-talet blev Atrio Arkitekter Västervik AB med personalen som delägare.

Leif var en skicklig och erfaren medarbetare och var verksam som projektledare samt projektör av arbets- och entreprenadhandlingar på ett antal krävande uppdrag som Västerviks gymnasium, Ludvigsborgsskolan, Västerviks simhall, Gamleby folkhögskola, Vimmerby stadsbibliotek, Vimarskolan i Vimmerby, flera byggnader på Västerviks sjukhus samt ett antal flerbostadshus bland annat i Gunnebo och Västervik. Han fungerade dessutom som kunnig byggkontrollant och besiktningsman. Även ett antal självständiga uppgifter utförde han med stort engagemang, däribland det nya tidningshuset och tryckeriet för Norrköpings Tidningar i Norrköping.

Leif Eliasson blev en av huvuddelägarna här på Atrio Arkitekter i början av 1970-talet och var det fram till sin något förtidiga pensionsdag år 2000. Efter sin pensionering använde han sina kunskaper bland annat som ordförande för HSB:s bostadsrättsförening i Kv Ringblomman i Västervik. Under sin yrkestid var Leif även engagerad i Västerviks Rotaryklubb.

Fritidshuset på Norra Malmö i Västerviks skärgård, vilket han själv byggde, blev en viktig och omtyckt tillflyktsort för Leif och hans familj, dit han ofta drog sig tillbaka från det dagliga arbetet.

Vi saknar Leif och vi tänker med stor medkänsla på honom, hans hustru Sonja och de tre döttrarna Pia, Anette och Marie med familjer.

För Atrio Arkitekter Västervik

Lennart Arfwidsson

Leif Bohlin

Ann-Mari Dahlin

Rebecca Johansson

Tommy Lyberg

Niclas Nordén

Sebastian Widéen

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.