unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Lars hade en tydlig vision, var tydlig i sin strävan om förändring, framtids- och målinriktad”

Att Lars Idermark, Kullavik/Högsby, gått bort i en ålder av 63 år kom oväntat och chockartat. Tankarna går först och främst till familjen i sin djupa sorg och saknad.

För oss som funnits i Lars närhet som anställda tänker vi på honom som lagledare och arbetskamrat. Många känner till de insatser och framsteg som präglat Lars och hans livsgärning inom kooperationen och övriga näringslivet. Men för oss var Lars främst en inspiratör och supporter med en genuin förmåga att förstå medlemmar och medarbetare. Vi har haft förmånen att få verka i Södra Skogsägarna under de år där Lars var vd för föreningens kanske mest framgångsrika tid.

Det har varit en ynnest på många sätt. 

Lars hade en tydlig vision, var tydlig i sin strävan om förändring, framtids- och målinriktad. Men han stod med fötterna på marken och glömde aldrig närheten till jorden och skogen. Lars var bondsonen från Grönskåra som blev vd i flera företag. Som vd i ett kooperativt företag som Södra krävs affärsmässig briljans kombinerat med ett lyssnande ledarskap.
 Att kunna kommunicera med medlemmar och anställda. Lars klarade detta med bravur.

Som genuin smålänning med sunt bondförnuft som ledstjärna formades ledarskapet i LRF och bonderörelsen. Lars bar därför alltid med sig de kooperativa rötterna. Så småningom knöts banden återigen med Södra. Förmågan att lösa komplexa affärssituationer förenades med framtidsfrågor kring skogen som klimatresurs, digitalisering och medlemsdemokrati. För oss var Lars alltid den som stod upp för det näringspolitiska arbetet. Att aldrig förtröttas i arbetet för äganderätten. För Södras medlemmar och förtroendevalda. För forskning i skogsägarnas tjänst. Vi delade synen på frihet under ansvar. Lars gav oss resurser och sa aldrig nej, om kalendern medgav, att träffa sina ägare på skogsdagar/kvällar. 

Lars förvaltade det kooperativa arvet väl, det blåste ibland snålt men med sitt jordnära sätt stod han fast förankrad i myllan.

Han hade förtroende för sina medarbetare på alla nivåer. Tillsammans med honom växte man. Vi är djupt tacksamma för att fått arbeta under Lars ödmjuka ledarskap. Kooperationen har förlorat en av sina främsta ledare. Saknaden är stor. Men minnet är ljust och Lars gärning kommer vi att fortsätta förvalta efter bästa förmåga både som aktiva och seniorer. För friheten att verka tillsammans. För skogsbonden i Södra.

Mats Blomberg

Marcus Svensson

Göran Örlander