GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Kerstin spred en Kristusdoft genom sin djupa tro på Jesus Kristus”

Vår vän Kerstin Ljungquist född Andersson, Mönsterås, har den 25 februari gått hem till Herren efter en tids sjukdom. Hon blev 78 år.

Kerstin Ljungquist kom till Mockfjärd från Täby 1974 som komminister och var då Västerås stift första kvinnliga präst. Hon flyttade tillsammans med några ungdomar in i prästgården som blev ett kristet kollektiv. Nya tongångar kom in Mockfjärds församling och bland annat de då ganska nya bibelkörerna sjöngs vid bibel- och bönegemenskaper som startades.

Kerstin hade känsla för ungdomar som välkomnades till prästgården.

Samarbetet med de frikyrkliga församlingar var mycket gott och Kerstin var en av dem som var mycket positiv till samgåendet mellan Missionsförsamlingen och Fria församlingen som blev Kristen Gemenskap.

Kerstin Ljungquist gifte sig iförd Mockfjärdsdräkt 19 med Arne Ljungquist och flyttade efter några år till Malmköping för att bli kyrkoherde där.

Kerstin spred en Kristusdoft genom sin djupa tro på Jesus Kristus. Vi tackar Gud för Kerstin och vad hon betydde för Mockfjärdsbygden och lyser frid över hennes minne.

Vännerna i Mockfjärd genom Ingrid Sammils, Helmut och Ulla Lindblad-Ossendorf

Läs mer