unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Kalmarpolisen har Bengt Örtendahl att tacka för mycket gott”

Nästan 100 år gammal dog Bengt Örtendahl, Kalmar.

Bengt var en känd profil inom Kalmarpolisen. Han var mycket aktiv i föreningslivet inom kåren och bidrog starkt till att Kalmarpolisens idrottsförening bildades. Han var dess ordförande under många år och fick som ledare se många framgångar i idrottssammanhang för Kalmarpoliser.

Under sin aktiva tid vid polisen i Kalmar var Bengt verksam som kriminalpolis och som ansvarig för Polismyndighetens kansliverksamhet. Han avslutade sin polisiära karriär som kriminalkommissarie vid dåvarande länspolischefens expedition som var placerad vid länsstyrelsen.

När Bengt gått i pension tyckte han att det var dags att verka för inrättandet av Kalmarpolisens Veteranklubb. Bengt var ytterst ansvarig och ivrig pådrivare till att denna klubb bildades. Det blev en träffpunkt för pensionerade polismän. Bengt blev naturligtvis klubbens förste ordförande och han arbetade hårt för att polismän i Kalmar som gått i pension skulle ha en plats att träffas. Bengt arbetade mycket och besökte bland annat alla de medlemmar i klubben som blivit sjuka. Han ordnade resor till intressanta utflyktsmål och han såg till att all de pensionerade poliser som kunde och hade lust kunde träffas en gång i månaden till kaffe på dåvarande polishuset på Malmbrogatan där många polisminnen berättades.

Så länge Bengt orkade och efter att han lämnat ordförandeskapet var han en ivrig besökare på de träffar som Veteranklubben ordnade. För några år sedan utsågs Bengt Örtendahl till Kalmarpolisens Veteranklubbs förste och ende hedersordförande.

Kalmarpolisen har Bengt Örtendahl att tacka för mycket gott och jag är övertygad om att många med mig sörjer en handlingskraftig och viljestark kollega. Tankarna går givetvis till Bengts barn och deras familjer. Må han vila i frid.

Sven-Erik Karlsson, kollega