unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

"Ingrid har betytt mycket för mig"

Min goda vän och arbetskamrat Ingrid Nilsson, Växjö, har avlidit i en ålder av 86 år. Hennes närmaste är syskonen Folke, Margareta och Magnus med familjer.

Ingrid och jag träffades första gången när vi konfirmationsläste för pastor Pehr Edwall. Vi konfirmerades i Växjö domkyrka söndagen den 26 mars 1949. Domkyrkan hade då ett trappgaveltorn. Om somrarna arbetade vi på stifts- och landsbiblioteket som då var inrymt i Karolinerhuset.

Hösten 1955 läste vi litteraturhistoria i Lund. Vi åt på Micklagård där bland andra Margareta och Bo Strömstedt åt. Efter litteraturkursen flyttade Ingrid till Göteborg och jag blev kvar i Lund. Varje sommar träffades Ingrid, som arbetade på huvudbiblioteket i Kalmar i 40 år, jag och Monica Johnsson, bibliotekarie i Växjö. Oftast var vi i min sommarstuga i Granebo.

Monica var mycket klen och dog redan hösten 2000. Naturligtvis var Ingrid och jag på begravningsgudstjänsten och efterföljande minnesstund. Ingrid och jag fortsatte att träffas. Vi gick på föreläsningar på biblioteket och museet, Bokens dag, med mera. Sista gången Ingrid och jag träffades var på hennes 85-årsdag den 15 april 2019. Ingrid bjöd på underbart god smörgåstårta och hennes kusin Gunnar Strååth kom med hembakade kringlor. Jag är så glad över att ha fått träffa Ingrid. Ingrid har betytt mycket för mig.

Eva Lessler

Läs mer