GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Ingegerd lämnar ett stort hål i våra liv”

Siri Ingegerd Carmel, Westport, Connecticut, USA, gick bort den 29 september i en ålder av 98 år
Publicerad 12 november 2022

Ingegerd Carmel, var en fantastisk kvinna som upplevde en enorm förändring i världen under nästan ett sekel. Född och uppvuxen på Råby gård utanför Kalmar med föräldrarna Märta och Fredrik, i en tid då folk fortfarande åkte hästskjuts, dog hon i en värld där hennes barn kunde skicka bilder som tagits med en telefon. Hennes första resa till USA tog två veckor med fartyg. Nu kan vi flyga dit på några timmar. På den tiden krävdes bara skola fram till sjätte klass, men alla hennes barn och barnbarn har minst högskoleexamen.

Ingegerd studerade på Röda Korsets sjuksköterskeskola i Stockholm. Hon hade känsla för äventyr – från den lilla familjegården tog hon steget och tjänstgjorde senare i Koreakriget med Röda Korset och flyttade så småningom till USA med sin man Tord Carmel. Hon fortsatte i sin sjuksköterskekarriär och var licensierad i tre stater och två länder. Familjen flyttade till Connecticut, USA 1969, där Ingegerd uppfostrade sina tre barn. Senare i livet reste Ingegerd och Tord mycket.

Ingegerd gjorde de bästa pannkakorna någonsin. Hon var en begåvad vävare, vi har alla många mattor och filtar som hon vävt. Och hon var urtjusig.

Vi kommer alltid att minnas hennes värme, medkänsla, villkorslösa kärlek och osjälviska hängivenhet till vår far, sina tre barn och fyra barnbarn.

Ingegerd lämnar ett stort hål i våra liv, en vän liknade det träffande med att klippa navelsträngen en andra gång.

Hon efterlämnar maken Tord, barnen Inga Marie, Olof och Urban samt barnbarnen Lisanne, Jonas, Gabriel och Abbey. Vi är tacksamma för hennes långa liv och den glädje hon gav oss alla. Hon lever för evigt i våra hjärtan.

Familjen

genom Inga Marie Carmel

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.