GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”'Iffe' var en fantastisk fin och god vän under många år”

Ivar "Iffe" Lundqvist, Kalmar, har avlidit i en ålder av 89 år.
Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 23 januari 2023

I helgen nåddes jag av beskedet att min kollega och vän sedan många år tillbaka Iffe Lundqvist hade gått bort. Iffe var en fantastisk fin och god vän under många år och han var en utmärkt representant för vår poliskår i Kalmar.

Under många år hade jag förmånen att arbeta tillsammans med Iffe. Under flera midsommarkommenderingar på Öland var han min gruppchef och jag minns särskilt de år då det var stora oroligheter på en camping norr om Borgholm. Iffes handfasta ledning och hans lugn gjorde att de första allvarliga händelserna kunde kontrolleras på ett mycket bra sätt.

Jag hade också förmånen att under flera år verka tillsammans med Iffe i Kalmar Polisförenings styrelse där han var en enorm tillgång när det handlade om att ta tillvara den enskilde polismannens rättigheter men också när det gällde att stötta de enskilda medlemmarna som drabbats av motgångar.

Iffe var den store fixaren när något skulle ordnas, när någon skulle uppvaktas eller då någon kollega gått bort och skulle hedras. Då var det Iffe Lundqvist som med stor etik och vördnad representerade alla medlemmarna i Polisföreningen.

Iffe var också en god vän och jag och min familj har vid flera tillfällen haft den stora äran att gästa Iffe och Karin i deras sommarhus på Öland något som skapat en mängd goda minnen.

Vi är tacksamma för allt som Iffe uträttat som polisman och kollega i Kalmar. Vi kommer att sakna honom och minnas honom med värme och tacksamhet. Vila i frid.

Sven-Erik Karlsson, vän och kollega

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.