unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

"I Högsby IK är saknaden stor efter Bengt”

En av de stora fotbollsprofilerna i Högsby IK, Bengt Lundin, Högsby, har avlidit i en ålder av 88 år.

Bengt Lundins intresse för idrott och framför allt fotboll väcktes tidigt. Han spelade i Högsby IK under ett flertal år och var en stabil försvarsspelare. En av höjdpunkterna i karriären noterades när klubben tog hem femman spelåret 1962 och fick året därpå för första gången spela i fyran. I det framgångsrika laget var Bengt Lundin en av de tongivande och hade också utsetts till lagkapten.

Efter den aktiva karriären var Bengt Lundin uppskattad ledare för Högsby IK:s yngsta pojklag under en följd av år. Hans uppmuntrande sätt och positiva läggning hade stor betydelse för att vinna de unga spelarnas stora förtroende.

Dessutom följde Bengt Lundin med ett betydande engagemang sitt kära Högsby IK och var exempelvis på plats en oktoberlördag 2014, när HIK tog det avgörande steget upp i trean efter kvaltriumfen i Gransholm. Inte enbart hemmamatcherna på Frövi var tillräckligt, utan han fanns ofta på plats även då Högsby IK spelade på bortaplan.

I Högsby IK är saknaden stor efter Bengt Lundins bortgång och våra tankar går i dessa dagar till hans anhöriga.

På uppdrag av styrelsen för Högsby IK

Ingvar Gunnarsson