Annons

”Hennes givmildhet och oegennyttiga attityd gjorde att hon alltid ställde upp för vänner”

Tandläkare Inger Löwstedt, Kalmar, har gått bort i en ålder av 89 år.
Publicerad 10 juli 2023

Inger finns inte mer ibland oss. Vi är många som sörjer och saknar henne. Under många år kämpade Inger för rätten att bestämma över sin egen död. En stor fråga som väcker känslor, men Inger var stark i sin uppfattning. Det känns lite orättvist, för de sista åren blev nog de år som hon precis hade velat undvika men hon kämpade. Hon hade ett starkt hjärta i dubbel bemärkelse och fick god omvårdnad och somnade lugnt in tillsammans med sina närmaste!

Inger var engagerad på många olika sätt. Ingen fråga var för liten. Hennes givmildhet och oegennyttiga attityd gjorde att hon alltid ställde upp för vänner och medmänniskor. Hon var en stor humanist!

Annons

Genom åren har hon skapat en stor vänkrets. Bland dessa har hon haft många roller: medmänniska, kollega, reskamrat, golfvän, bridgepartner, föreningsmänniska, ideellt arbetande. Inte sällan var hon den drivande. Hon älskade att resa och många av oss har fått ta del av hennes erfarenheter och kunskaper som engagerad reseledare, för bland annat kulturresor, golf- och skidåkning.

När vi tänker tillbaka på alla år vi delat med Inger, så kan vi inget annat än beundra denna starka kvinna, en alltid närvarande vän och minnas alla glada skratt, och nu – ett stort tomrum!

För vännerna

Eva Olander, Inga-Karin Spångberg och Karin Sunö

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons