GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Han var en stöttepelare till fru, barn och barnbarn”

En make, far, farfar, morfar och vän har lämnat oss i stor saknad och sorg.
Publicerad 22 juli 2022

19 maj 1940 kom Josef och Olga Johansson i Fagerhults förstfödde. Han fick namnet Karl-Gerhard men kallades K-G.

K-G gick de första åren i skolan i Fagerhult, men fick sedan åka till Åseda och Vetlanda för att ta realen respektive studenten. Efter detta väntade socionomutbildningen i Göteborg. Under åren i Göteborg blev han bekant med Britt-Marie Malmdahl från Grönskåra och tycke uppstod. Det blev förlovning 1962, bröllop 1963 och samma år föddes deras dotter Helén.

1965 fick K-G jobb som kamrer på Misterhults kommun och familjen flyttade dit. Där föddes sonen Nichlas. 1970 gick flyttlasset till Oskarshamn och året därpå föddes sonen Joakim. Kommunsammanslagen medförde att kommunalhuset och ekonomikontoret i Oskarshamn blev K-G:s nya arbetsplats, där han stannade till sin pensionering våren 2002. Det K-G inte visste om kommunal ekonomi var inte värt att veta.

Han tillbringade gärna tid i naturen. Svamp- och lingonplockning, kräftfiske i Badebodaån, fjällvandringar och gärna bilutflykter på skogsvägar i fagerhultstrakten där K-G kände varenda stig och stuga.

1985 köpte K-G och Britt-Marie stuga i Misterhults skärgård. Det blev en skärgårdsidyll inte bara för dem utan även för barn, barnbarn, släkt och vänner. Familjen – nära och kära – var K-G:s trygghet och borg. Familjen stod honom varmt om hjärtat och han värnade om att hålla en nära och tät kontakt med dem alla. Han var en stöttepelare till fru, barn och barnbarn och hjälpte till för att de skulle ha det så bra som möjligt.

Frimärken, skäppmått, vykort, mynt, tavlor av lokala konstnärer med mera samlade K-G på. Allt skulle noggrant dokumenteras och placeras in i pärmar eller andra lämpliga sammanhang.

För K-G var välkomnandet ett viktigt kännetecken i form av att positivt bemöta och på ett engagerat och nyfiket sätt ta till sig och resonera kring förslag, information och idéer från nära och kära. Det kunde beröra livsfrågor, ekonomiska spörsmål, resor – allt välkomnades hos K-G och han kom alltid med vettiga synpunkter och kloka frågeställningar.

Under sista tiden vårdades K-G på Oskarshamns sjukhus av fantastisk personal. Nära och kära satt vid hans sida precis som han önskade. Nu finns han vid dottern Heléns sida, som tragiskt avled i ALS tidigare i år. Vi som är kvar har fantastiska minnen av dem båda.

Sönerna Nichlas och Joakim Malmdahl samt vännen Rolf Johansson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.