Gullan Skärkarl

Digital Bas 3 mån 3 kr
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 24 maj 2023

I Misterhults kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Gullan Skärkarl.

Kantor Nina Park Seo inledde akten med att spela Bred dina vida vingar av L Sandell-Berg varpå sångsolist Lena Jenefeldt framförde Var jag går i skogar, berg och dalar av C O Rosenius. Unisont sjöng de församlade psalm 320. Officiant Susanne Elssjö höll griftetal och på cd spelades Så skimrande vara aldrig havet av E Taube och med Sven-Bertil Taube. Officianten förrättade överlåtelsen och läste valda bibelord. Psalmerna 248 och 297 inramade begravningsbön och Herrens bön och därpå tog de sörjande ett sista farväl. Efter slutbön och aftonbönen Det går en ängel kring vårt hus sjöng sångsolisten Jag har hört om en stad av L Lithell. Officianten läste välsignelsen och som avslutning spelade kantorn Gammal fäbodpsalm av O Lindberg.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.