GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Förstagångsmamman: ”Inget kommer att bli sig likt igen”

När Annelie Rudolfsson och Johan Wallster blev föräldrar i september ändrades hela livet och alla prioriteringar.
– Det känns jättestort och allt är verkligen nytt. Inget kommer att bli sig likt igen men det kommer att bli mycket bättre, säger Annelie Rudolfsson.
Kalmar • Publicerad 12 januari 2023
Annelie Rudolfsson och Johan Wallster, Kalmar, fick den 10 september en dotter som heter Elsie. Längd 48 cm, vikt 3328 g. Hunden heter Jessie.
Annelie Rudolfsson och Johan Wallster, Kalmar, fick den 10 september en dotter som heter Elsie. Längd 48 cm, vikt 3328 g. Hunden heter Jessie.Foto: Privat

Hur mår guldklimpen Elsie?

– Hon mår jättebra och sover väldigt gott om nätterna. I början var vi mycket vakna men sedan en, en och en halv månad tillbaka sover hon hela nätter och vaknar framåt 05–06 på morgonen. Sedan blir det någon halvtimme då och då under dagen.

Föddes hon på beräknad dag?

– Nästan. Hon var beräknad till den 9 september och vi åkte in till förlossningen vid 18-tiden på fredagskvällen. Sedan tog det några timmar och 02.34 den 10 september föddes hon. Vi valde att åka hem redan på söndagen, det var skönt att vara hemma. Vi fick åka tillbaka några gånger eftersom hon hade lite gulsot, inte så mycket att hon behövde sola men de ville ändå kolla henne och se till att hon fick i sig ordentligt med mat.

Elsie är första barnet, hur känns det att bli mamma?

– Fantastiskt! Det känns jättestort och allt är verkligen nytt. Inget kommer att bli sig likt igen men det kommer att bli mycket bättre. Jag tror inte att jag har förstått förrän nu att vi har blivit föräldrar. Så här långt har det bara varit att följa med i hennes takt med mat, blöjbyte och sömn. Det är hon som bestämmer allt.

Elsie Wallster med åttaåriga blandrashunden Jessie.
Elsie Wallster med åttaåriga blandrashunden Jessie.Foto: Privat

Hur reagerade er hund när ni kom hem med ett litet barn?

– Jessie, som är en åttaårig blandras, var lite skeptisk och avvaktande alldeles i början men samtidigt nyfiken. Det är häftigt att se hur hunden reagerar när Elsie skriker, då kommer hon och hämtar oss så att vi ska se till babyn. När jag sitter i soffan och ammar så vill Jessie ligga nära Elsie och vara med.

Visste ni att det skulle bli en flicka?

– Nej. På alla lappar och papper man får inför ultraljudet står det att könsbestämning inte ingår så vi funderade inte ens över att fråga. Det var en spännande överraskning, även om jag innerst inne trodde att det var en flicka. Johan var säker på att det skulle bli en kille.

Hur kom ni fram till namnet?

– Vi hade inte kommit fram till några namn men Elsie fanns i mina tankar. Det tog några dagar innan Johan också insåg att det passade bäst. Hon heter Elsie Ann Jolie Wallster. Elsie är efter min mormors mor och Ann kommer från Johans mamma som gick bort 2018. Jolie är bara fint, haha! Vi tyckte om Jolie och namnen klingar bra ihop.

Elsie Ann Jolie Wallster föddes den 10 september.
Elsie Ann Jolie Wallster föddes den 10 september.Foto: Privat

Blir det dop eller namngivning?

– Vi har inte planerat något ännu men tanken är att det ska bli dop om någon månad eller så.

Vad händer i helgen?

– Vi har inga planer alls, det blir nog som vanligt, hundpromenader. Vi är mycket ute och går. Det kan vara lite skönt att inte ha något planerat nu efter alla helger som varit.

Vill du också visa upp din guldklimp på familjesidorna?

Fyll i formuläret här.

Guldklimpar är ett redaktionellt material och kostar inget.

...

Anna Mi MatzénSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.