GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

"Ett långt och aktivt liv har nu fått sitt avslut.”

En far, farfar och farfars far har lämnat oss i stor saknad och sorg.
Publicerad 2 augusti 2022

Rolf Boberg föddes den 9 mars 1929 i Gävle. Det var hans föräldrar Erik och Sigrid Bobergs första barn. Rolf fick senare tre syskon, Lena, Lars och Christina, varav i dag endast Christina finns kvar.

Han växte upp i Gävle och tog studenten på reallinjen 1948. Han praktiserade därefter i ett år på ett advokatkontor i London och vid ett tillfälle var han närvarande vid en lunch med Winston Churchill. Han avlade examen som civilekonom på Handelshögskolan i Stockholm 1954 och senare i livet, 1974, avlade han också en jur.kand. vid Lunds universitet.

Yrkesmässigt var han först anställd på Sandvik AB för att sedan gå in som VD i familjeföretaget Bobergs Fajans Fabrik AB (BoFajans). Därefter har han varit vice VD på Osby Pannan AB och sista anställningen var på Utvecklingsfonden i Kristianstad. Avslutningsvis bedrev han en egen konsultverksamhet under flera år efter uppnådd pensionsålder.

Rolf var en av dem som var med och startade Skepparslövs golfklubb och var dess förste ordförande under tio år. Han har också varit ordförande i patientföreningen Pro Vitae i Kristianstad och mångårig ordförande i Lilla Paris bowlingklubb i Kristianstad. Därtill var han en trogen medlem i Rotary sedan 1960-talet och erhöll också en Paul Harris Fellow.

Rolf var gift med Birgitta Boberg som gick bort 1995. Han har tillbringat mycket tid i sitt dåvarande fritidshus på Öland. Han flyttade 2014 till Nybro där han framlevde sina sista år. Han var då nära sin son, sondotter och hennes barn vilket han uppskattade mycket. Han har också alltid haft en nära och god kontakt med sin sonson och hans barn i Kristianstad. Han hade en nära och tät kontakt med sin syster Christina Öström i Gävle, som gladde honom mycket.

De sista åren bodde Rolf på Madesjögläntan i Nybro och han sa ofta att han inte kunde ha ett bättre boende. Han uppskattade personalen på Madesjögläntan mycket och de bidrog också till att hans bortgång skedde på ett lugnt och värdigt sätt.

Ett långt och aktivt liv har nu fått sitt avslut. Rolf lever dock kvar genom sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn och genom alla ljusa minnen han lämnat efter sig.

Sonen Michael Rolfsson Boberg med maka Kristina Boberg

Sonsonen Filip Boberg med sambo Pernilla Flod och med barnbarnsbarnen Harry, Stella och Saga

Sondottern Isabelle Björksved Boberg med make Herman Björksved Boberg och med barnbarnsbarnen Wilma och Noah

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.