unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

”Det var vänskap från första ögonkastet”

Per Lennartsson, Skäveryd, Emmaboda, har lämnat oss i en ålder av 68 år.

Per och jag träffades första gången 1968, då vi hamnade i samma klass på gymnasiet på Åkrahällskolan i Nybro. Per hade flyttat från Alfta till Emmaboda. Det var vänskap från första ögonkastet, en vänskap som bestått i 52 år och som aldrig tar slut fast Per lämnat oss.

Efter gymnasiet gick Per och jag en ADB-kurs i Västervik där vi även bodde ihop. Vi spelade fotboll ihop i vårt älskade Lindås bollklubb. Per spelade i laget i hur många år som helst. Han var även under många år en omtyckt kassör i Lindås bollklubb.

Som ishockeyspelare var han bland annat med om att bli uttagen i Hälsinglands tv-pucklag och att 1969 vinna skol-SM med Åkrahällskolan. Tråkigt för undertecknad var dock att jag nästan alltid fick stryk av Pelle i hockeyspel och boccia. Han hade vinnarskalle!

Eva och jag och våra barn Christin och Madelene, har haft förmånen att få umgås med Pelles underbara familj. Därför går nu våra tankar till hans fru Britta och barnen Dan och Sara och barnbarn.

Den 20 augusti i år träffades vi i gänget – Pelle, Bosse, Vincent, Bertil och jag, alla födda 1952 – för sista gången vid vackra Alsjösjön. Det blev mycket skratt och minnen. Jag vill behålla den stunden.

Vi saknar vår vän Per!

Börje Karlsson