GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Britt såg till att allt fungerade i verkligheten”

Britt Aleljung, Kalmar, har lämnat oss. Hon blev 88 år

En nära vän är död. Kroppen är borta, inte minnet av Britt.

Första kontakten på 1970-talet var på den nyöppnade akutmottagningen på Kalmar lasarett. Britt, sjuksköterska, sitter bakom ett skrivbord, omgiven av vårdpersonal. Hon organiserar något, ler lite underfundigt, undrar nog vem jag är... Så blir vi bekanta, samarbetar och efter någon tid blir vi nära vänner.

Hemmet i Rönnerum, senare i Stora Rör, var alltid välkomnande öppet. Utflykterna runtom på Öland leddes av Olle. Han var berättaren, Britt var den som såg till att utflyktskorgarna var fyllda med allehanda timliga läckerheter. Hon dukade upp buffén på kalkstenshällarna. Britt såg till att allt fungerade i verkligheten.

Tre oförglömliga veckor tillsammans i Kenya. Återkomst för Britt och Olle, allt nytt för oss. Britt var på sitt samtidigt resoluta och diplomatiska sätt den sammanhållande länken under den minst sagt äventyrliga färden i hyrd minibuss till en rad platser, som för Britt och Olle var välbekanta.

Humoristisk, realistisk, nära till skratt, omtänksam och generös.

För några år sedan den stora hjärnblödningen som Britt mot alla odds under lång tid och med otrolig hjälp av Olle återhämtade sig från. Hon lärde sig tala och läsa på nytt, klarade det dagliga livet. Så dog Olle...

Britt började ett annat liv med bibehållen styrka och integritet, fick nya vänner. Hon kunde uppriktigt säga att hon levde ett bra liv med tryggheten att dottern Anna med familj alltid fanns som tillflykt.

Sista telefonsamtalet med Britt var strax före jul. Hon skulle vara för sig själv i lägenheten högst upp på Stensbergshemmet. Utsikt mot Kalmarsund och Öland. Hon såg framåt med styrka och glädje, när våren kommer skall vi...

Den sista hjärnblödningen förde henne obevekligt bort. Det gavs tid för de nära att följa Britt under sista resan. Den resan blev värdig, präglad av kärlek och omsorg.

Vi är tacksamma över vänskapen med Britt.

Folke och Gunnel Ölmebring

Läs mer