GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Björne var en erkänt duktig person att hitta sponsorer”

Björne Höglander, Oskarshamn, blev 76 år.
Publicerad 22 juni 2022 • Uppdaterad 22 juni 2022

En i Oskarshamn känd idrottsprofil har lämnat jordelivet. Det är nog få framförallt inom föreningslivet som inte kände Björne Höglander. Björne föddes i det lilla samhället Mörlunda i mitten på 1940-talet. Idrott och framförallt fotboll blev de sporter som fängslade Björne. Under 1970-talet var han en slitstark och fruktad vänsterytter i IFK Oskarshamn i dåvarande division tre som idag motsvaras av division ett. Björne spelade även hockey för IFK.

På senare år när Björne blev föreningskanslist arbetade han bland annat hos basketen och innebandyn i Oskarshamn. Björne var en erkänt duktig person att hitta sponsorer till dessa klubbar. Hans yrkesverksamma liv var mest förlagd till Oskarshamns Kärnkraftsverk där han arbetade som inköpare.

Jag och min bror Kjell hade förmånen att få träffa Björne i samband med bastubadande i Havslätt på torsdagar. Dessa stunder blev lite heliga. Samtalen handlade mycket om hockey och fotboll men även allmänna samtalsämnen tog vi upp. Prata om sin sjukdom som till sist tog Björnes liv ville han inte. Han var den borne optimisten som bara såg framåt och var övertygad om att han skulle besegra sin sjukdom. Tyvärr blev det inte så.

En varm tanke går nu till hans älskade hustru Pia och övriga närmaste.

Kjell och Jan Johansson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.