GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Birgitta ”Moster” Tureheimer

Publicerad 8 september 2021

I Örsjö kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Birgitta ”Moster” Tureheimer.

Som inledning spelade kantor Inga-Lill Gustafsson Adagio av T Albinoni varefter hon som solosång framförde Lite grann från ovan med specialskriven text av Birgitta. Unisont sjöngs psalm 271. Officiant Ingemar Holmstrand höll griftetal, förrättade överlåtelsen och läste valda av bibelord. Efter begravningsbön och Herrens bön sjöngs psalm 190 unisont och därpå tog de sörjande ett sista farväl med minnesord och blommor. Vännen Ann-Heléne Thörning höll minnestal och sångsolisten sjöng Farväl till sommaren. Officianten läste slutbön och välsignelse och som avslutning sjöngs psalm 323 unisont.

Gåvor var lämnade till välgörande ändamål.

Minnesstund hölls i församlingshemmet.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.