Annons

Birgit Frankelius

Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Publicerad 25 september 2023

I Heliga korsets kyrka, Kalmar, har begravningsgudstjänst hållits för Birgit Frankelius.

Akten inleddes med att organist Anders Pettersson på orgel och Lajos Garlati på violin spelade Dagen är nära varpå organisten till eget orgelackompanjemang sjöng O, store Gud. Unisont sjöng de församlade psalm 231. Officiant Berndt Lindblad höll griftetal, förrättade överlåtelsen och läste valda bibelord. Till organistens pianoackompanjemang framförde sångsolist Therese Wahlgren Sundén Gabriellas sång och efter förbön och Herrens bön sjöng solisten Vi ska ses igen till pianoackompanjemang. Medan familj, släkt och vänner tog ett sista farväl spelades Tack min Gud för det som varit på orgel och violin. Officianten läste slutbön och välsignelse och unisont sjöngs psalm 190. Som avslutning spelades Tröstevisa på orgel.

Annons

Gåvor var lämnade till Hjärt-Lungfonden och Njurfonden.

Minnesstund hölls i Nicodemusgården.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons