Bertil Åström

Familj • Publicerad 8 april 2011

Förre lokalredaktören i Nybro, Bertil Åström, har avlidit i en ålder av 88 år.

Bertil Åström växte upp i Sandebäckshult, Mönsterås och efter realen i Mönsterås fortsatte han på handelsskola i Kalmar. Medan han arbetade som kontorist på Valskvarnen i Hornsö började han så smått att arbeta som radskrivare på den då dagligen utkommande Kalmar läns tidning, för vilken han var ombud i Ålems socken. Så småningom fick han anställning som lokalredaktör för Östra Småland i Högsby och den 1 januari 1953 kom han som lokalredaktör till Barometerns redaktion i Nybro.

Bertil Åström var en flitig lokalredaktör, inget arbete var för stort eller för smått för honom, han lade ned stor energi på de långa arbetsdagarna. Hustrun Berit fick ofta rycka in som chaufför och skjutsa maken till centralredaktionen i Kalmar medan redaktören själv satt i baksätet och skrev på maskin. Efter 34 år i Barometerns tjänst gick han i pension 1987.

Vid sidan av arbetet lade Bertil Åström stort engagemang i nykterhetsrörelsens arbete och under många år var han ordförande i IOGT-NTO i Nybro.

Närmast sörjande är släkt och vänner.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.