GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Berga samhällsförening tackar Raymond för hans mångåriga och engagerade insatser”

En vecka före Bergadagen gick samhällsbyggaren Raymond Asp ur tiden, 78 år gammal.
Publicerad 20 september 2022

Raymond växte upp i stations- och industrisamhället Berga och förblev det trogen fram till sin bortgång. Han var en stor del av sitt yrkesliv anställd vid Berga snickerifabrik och aktiv fackligt i Träindustriarbetareförbundet och politiskt i Socialdemokraterna.

I Högsby kommun var han under många år ledamot av kommunfullmäktige med uppdrag i kommunledningsutskottet, tekniska utskottet, personalutskottet samt Östra Smålands kommunalteknikförbunds styrelse.

Raymond engagerade sig tidigt i Berga Medborgarhusförening. Den övertog i mitten av 1990-talet de av kommunala bostadsbolaget byggda lokalerna för Berga Bio & Teater. Engagemanget fortsatte i Berga samhällsförening, vars ordförande han varit från 2005 fram till sin bortgång. Under Raymonds ordförandeskap har ett omfattande samhällsutvecklingsarbete genomförts under namnet Bergas Framtid. 2012 utsågs Berga av Högsby kommun att vara satsningsort i kommunen.

2017–2019 har samhällsföreningen genomfört ett bostads- och samhällsutvecklingsprojekt med stöd av Astrid Lindgrens hembygd och Högsby kommun. Projektets syfte var att för detaljplanelagda områden i Berga samhälle undersöka möjligheterna för marknadsföring och bebyggande av befintliga tomter för villor och marklägenheter i Lövhälläng och hyreshus i Berga centrum. En omfattande modernisering och utveckling av Berga Bio & Teater genomfördes 2011–2012 under Raymond Asps ordförandeskap.

Den årliga Bergadagen första lördagen i september har letts av Raymond. I år hedrades hans minne med porträtt och levande ljus på Café Bergabacken. Berga samhällsförening tackar Raymond för hans mångåriga och engagerade insatser för Berga samhälles utveckling och lyser frid över hans minne.

För samhällsföreningens styrelse

Bengt-Åke Lundin, Jan-Åke Henriksson och Torbjörn Midunger

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.