GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Bengt Engfeldt

Publicerad 23 januari 2023 • Uppdaterad 26 januari 2023

I Ljungby kyrka har begravningsgudstjänst hållits för Bengt Engfeldt.

Akten inleddes med att kantor Marianne Eriksson på orgel spelade Så skimrande var aldrig havet av E Taube varefter hon som solosång framförde Där rosor aldrig dör av D Bergagård. Unisont sjöngs psalm 249. Officiant Rickard Thörn höll griftetal och förrättade överlåtelsen. På cd spelades Ser du månen där du är ikväll med Thomas Stenström och unisont sjöngs psalm 798. Efter begravningsbönen sjöngs psalm 190 unisont och därpå framförde kantorn Gabriellas sång av P Beckman som solosång. Som avslutning på akten i kyrkan spelade kantorn Amazing grace på orgel. Vid graven tog släkt och vänner ett sista farväl och unisont sjöngs psalm 297.

Gåvor var skänkta till Lungcancerfonden.

Minnesstund hölls i sockenstugan.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.