GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Åsa Krevers har lämnat oss. Ett varmt och gott hjärta har slutat slå”

Åsa Krevers, Kalmar, har avlidit i en ålder av 94 år.
Publicerad 25 november 2021
Åsa Krevers, Kalmar, blev 94 år.
Åsa Krevers, Kalmar, blev 94 år.Foto: Privat

Åsa Krevers har lämnat oss. Ett varmt och gott hjärta har slutat slå. Åsa med familj var bosatt i Ockelbo, när hennes make Bengt avled. Efter detta återvände hon till Kalmar med tre minderåriga barn. Hon blev en mycket uppskattad medarbetare på Lantmäteriet.

Hon hade en stor vänkrets. Jag hade förmånen att bli en i den. Hon var aktiv på många områden. Vi träffades i mars 1997 på Rasta i Kalmar under ett årsmöte med den lokala föreningen i Villaägarnas Riksförbund. Det var då en liten förening med knappt 500 medlemmar. Under några aktiva år skulle föreningen under namnet Villaägarna i Kalmarbygden som mest öka till över 3600 medlemmar. Det var regionchefen i Norrköping, Ingemar Lidén, som hade tagit initiativet till Rastamötet och utvecklingen kom nog att överträffa hans förväntningar.

Det välbesökta årsmötet hade lyckats välja styrelse och revisorer. Men det fanns inga förslag till valberedning. Övertygad om nödvändigheten att också utse valberedning tog jag mig friheten att vandra omkring litet bland deltagarna. De flesta tittade bort eller tittade ned, men inte Åsa. Jag förstod att här sitter en person, som både kan och vill. Hon accepterade och dessutom övertalade hon ett par av sina närvarande vänner att också låta sig väljas.

Under många år var Åsa ordförande i valberedningen och även i övrigt mycket aktiv i föreningsarbetet. Hon promenerade eller cyklade omkring och delade ut informationsblad. Hon värvade medlemmar. Vid några tillfällen var vi inbjudna att genomföra styrelsemöten i hennes vackra hem. Som regel sprakade en välkomnande brasa. Hon bidrog starkt till att skapa den goda stämning som jag hoppas fortfarande råder i föreningsarbetet.

En av Åsas kompisar var dvärgschnauzern Cilla, som i regel var med på Åsas cykelturer, då i cykelkorgen. En stor sorg var när Cilla blev överfallen och så svårt misshandlad av en stor schäferhund att Cillas liv inte gick att rädda. Åsa fortsatte med sina cykelturer, under senare år på en trehjuling, en gåva från hennes barn.

Åsa fick ett långt och händelserikt liv. Livet innehåller också smärta. Må hon vila i frid.

Birger Jägtoft

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.