GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Arne hade en positiv livsinställning”

Arne Karlsson, Broakulla, har avlidit i en ålder av 88 år. Därmed har ytterligare en länk i en stor syskonskara brustit.
Publicerad 9 november 2022

Musiken och skogen var Arnes trogna följeslagare. Musiken kom tidigt in i hans liv. Redan före skolåldern tog han ut enkla melodier på faderns enradiga dragspel. Några år senare fick han låna en fiol av en granne. Det gick inte lång tid förrän han fick fram melodier på det inte helt lättspelade instrumentet.

Rävkullens folkdanslag blev den förening som först tog Arnes musikbegåvning i anspråk. Det följdes senare av Vissefjärda folkdanslag. Algutsboda kyrka fick också del av Arnes musikalitet. Många gånger spelade han där tillsammans med sin storebror Torsten. I Algutsboda kyrkokör hördes Arnes stämma under flera decennier. Under några år var han också ordförande i kyrkokören.

Vid otaliga familjesammankomster var musik ett stående inslag. Ofta var Arne den drivande kraften. Vi minns med glädje dessa högtidsstunder.

Sin yrkesbana förlade Arne till skogen. Efter några års praktiserande främst på Domänverkets Visjönsbevakning kom han in på Kolleberga skogsskola. Efter examen fick han omgående tjänst hos Södra Skogsägarna. Hans uppgift blev att bygga upp Algutsboda skogsbruksområde och han bosatte sig i Broakulla. Han blev området trogen fram till sin pensionering. Det han främst värnade om till skogsägarna var vikten av återväxtåtgärder och röjning. Med dessa åtgärder lägger man grunden till framtida slutavverkningar.

Arne hade en positiv livsinställning som kom till uttryck både inom familjekretsen och bland vänner.

När hans kära hustru Birgitta, för knappt två år sedan gick bort, blev det en mörk period i hans liv. Han hämtade sig aldrig från sorgen. Våra tankar går till Ingela, som mist sina föräldrar på kort tid.

Syskon och svägerskor

genom Ingvar Karlsson

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.