GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Anne-Marie älskade oss barnbarn och hittade alltid på roliga lekar och upptåg”

Vår älskade mormor/farmor och gammelmormor/farmor, Anne-Marie Sandholm, Lindås, har stillat insomnat i sitt hem. Hon blev 92 år.
Anne-Marie Sandholm blev 92 år. Här syns hon med barnbarn och barnbarnsbarnen Frida Rosenberg med Gustav, August Rosenberg, Julia Malmgren och Olivia Malmgren
Anne-Marie Sandholm blev 92 år. Här syns hon med barnbarn och barnbarnsbarnen Frida Rosenberg med Gustav, August Rosenberg, Julia Malmgren och Olivia Malmgren
Foto: Privat

Vi vet alla att det är så livet är, vi föds och vi dör. Ändå blir det så svårt att inse och förstå att Anne-Marie inte sitter omgiven av sina älskade blommor, i sin rosa keps och löser korsord. Det sista året har dessutom varit ett svårt år att träffas, vilket gör att det känns så avlägset och främmande inför det faktum att vi aldrig kommer ses mer i detta liv.

Anne-Marie var uppvuxen i Åby, utanför Lindås, Emmaboda, där hon äldst i en syskonskara på åtta, tog stort ansvar och passade sina syskon. Anne-Maries pappa, Karl Fransson, dog i cancer när hon var nybliven mamma, 1951, och då åkte hon mellan Karlshamn och Åby för att stötta och hjälpa sin mor Signe.

Anne-Marie älskade att berätta historier om livet förr och hon var fantastiskt duktig på att måla ut och berätta med inlevelse och alltid med glimten i ögat. Berättelsen om hur hon träffade sin älskade Curt Müller och hur han i decimeterdjup snö pulsade flera mil i lågskor för att träffa sin Anne-Marie, kommer vi alltid att minnas. Anne-Marie och Curt gifte sig 1950 och stiligare brudpar har sällan skådats. Tillsammans fick de barnen Ann-Charlotte, Karl och Josefine. Även om Anne-Marie och Curt gick skilda vägar, slutade de aldrig umgås. Båda fann nya kärlekar och kunde fortsätta umgås på både släktkalas, dop och bröllop men även privat.

Anne-Marie älskade kalas och fester. Fina dukningar med vackra blommor, vita dukar och matsilver älskade hon. Mat i överflöd, såklart, och humöret på topp. Dessutom älskade hon fina kläder och hattar och till oss barnbarn sydde hon fina klänningar och folkdräkter med mera. Ofta fick flickorna likadana klänningar och pojkarna matchande finkläder med granna flugor.

Blommor och odlingar var ett stort intresse och hennes vackra trädgård i Lindås dignade av godsaker som vi barn älskade att plocka och äta av. Eller så blev det någon delikat rätt till middagen när vi lekte i den fantastiska lekstugan bakom huset. En lekstuga med veranda, kök, högt i tak och en riktig säng! Dessutom travar av serietidningar.

Anne-Marie älskade oss barnbarn och hittade alltid på roliga lekar och upptåg. När vi kom på besök var godisrummet i källaren påfyllt och Rosa rummet var bäddat och iordningställt. Rosa rummet var som det utlovas, rosa från golv till tak. Vi älskade det.

Det finns så mycket att berätta om vår älskade Anne-Marie och saknaden och tomheten är otroligt stor. Tillsammans kommer vi för alltid berätta om de stunder som ligger oss närmast om hjärtat och när vi gör det vet vi att du är hos oss, någonstans. Nära men ändå så långt borta. Älskar Anne-Marie för alltid. Tills vi ses igen.

Barnbarnen och barnbarnsbarnen

Maria Malmgren, Wilhelm, Julia, Linnéa och Olivia

Henric Müller, Emma, Siri och Stella

Frida Rosenberg, August, Ebba och Gustav

Amanda Netscher, Ib

Alexander Netscher, Edvin, Jonathan och Signe

Adam Netscher, Emma

Oskar Elfvin

Cecilia Berntsson

Läs mer