GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Åkerbo Hästklubb har Roddy Oscarsson att tacka för så mycket”

Roddy Oscarsson, Sandby, Löttorp, har lämnat oss. Han blev 82 år.
Publicerad 16 september 2022

Det är med stor sorg vi mottagit beskedet att vår eldsjäl och ledstjärna Roddy Oscarsson har slocknat. Det tomrum som han lämnar efter sig är omöjligt att med ord beskriva. Den livsgärning han ägnat åt Åkerbo Hästklubb och den betydelse hans insatser har haft för så många barn och unga, är svårt att omfamna. Inte minst märktes det av den strida ström av kondoleanser som inkom dagarna efter att vi i klubben meddelat hans bortgång. Alla vittnar om det engagemang och den känsla Roddy visat föreningen och han var innerligt förknippad med Åkerbo Hästklubb runt om i ridsportkretsar.

Roddys engagemang för lokal idrott fanns redan på 1960-talet då han var fotbollsmålvakt i Högby IF och dessutom den som drev och organiserade ungdomsfotbollen i form av sommarcuper i Sandby. Men så småningom tog hästintresset överhand. Han belönades för några år sedan med priset Årets Eldsjäl på Ölands idrottsgala, ett pris som var honom så väl förunnat.

Åkerbo Hästklubb grundades 1983 och Roddy har varit med nästan från starten. Han har ordnat hästfester i sin egen trädgård, han har tränat och tävlat hoppning på hästar som han själv fött upp, han har klippt gräsbanan, lagat material, han har vårdat klubbens anläggningar med själ och hjärta. Framför allt var han en uppskattad speaker på alla våra tävlingar och hans uppmuntrade ord och lyckönskningar i mikrofonen var något som ingen annan tävlingsplats bjöd på.

Den 14 december 2019 fick Roddy klippa invigningsbandet på det ridhus som varit en dröm för föreningen i så många år. Roddy, som tidigare skeptiskt hade muttrat att det aldrig skulle bli något av det där bygget. Men så fick han stå där i mitten av manegen med det blågula bandet och saxen, och dela glädjen och gemenskapen med oss andra.

På senare år svek rösten och hälsan allas vår Roddy och han lämnade över mikrofonen, men han lämnade aldrig Wedbylund eller Åkerbo Hästklubb. Bara dagar före sin bortgång sågs han på gräsbanan, muttrandes över en trilskande gräsklippare. När hans varma stämma nu för alltid har tystnat lämnar han en vid skara hästvänner i stor sorg och saknad. Åkerbo Hästklubb har Roddy Oscarsson att tacka för så mycket för så många.

Styrelsen Åkerbo Hästklubb

genom Per Eskilander, ordförande

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.