Annons

”Åke kunde gå genom eld och vatten för mig och för Liljas”

Åke Ekström, Oskarshamn, har lämnat oss i en ålder av 83 år.
Publicerad 3 december 2020

Jag lärde känna Åke redan i början av 1980-talet. När jag 1991 förvärvade Liljas Bil av Volvo Personvagnar Norden AB blev Åke min högra hand som ekonomi- och administrativ chef. Vi kom in i en oförutsägbar tid med en finans- och fastighetskris utan dess like men med hjälp av Åke och hans ekonomiutbildning i kombination med klokskap, envishet, lojalitet, erfarenhet och bakgrund med uppväxten i en sann entreprenörsfamilj i Oskarshamn lyckades vi tillsammans rida ut stormen.

Åke och jag umgicks även en del privat och på fritiden gjorde vi bland annat båtturer med utgångspunkt från det vackra sommarhuset vid Elsemar eller fiskade kräftor hemma hos mig i Stjärnamo. Vid ett antal tillfällen åkte vi på weekendresor till bland annat Köpenhamn, Stockholm och Wien.

Annons

Jag har icke sällan använt uttrycket att Åke kunde gå genom eld och vatten för mig och för Liljas. Åke följde nogsamt vår verksamhet och dess utveckling ända till sina sista dagar och besökte oss bara för någon vecka sedan. Vi kommer att sakna Åke för hans vänskap, engagemang och gärning.

Våra tankar går oavkortat till Åkes hustru Mona och dotter Hanna med familj.

Ingemar Andersson, ägare och koncernchef, Liljas Personbilar AB

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons