GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Agne var en väldigt dynamisk person”

Agne Riberth, Söderåkra, har gått bort i en ålder av 90 år.

Agne anställdes som bankdirektör i Söderåkra sparbank 1966. Agne var en väldigt dynamisk person, under Agnes tid i sparbanken utvecklades banken i snabb takt från 20 miljoner kronor i inlåningsvolym när Agne började i banken till långt över 100 miljoner kronor 1981. Detta, tillsammans med Agnes positiva syn till ökade fastighets- byggnads- och företagskrediter, medförde att banken snabbt kunde öka kreditvolymerna till bygdens fromma. Bankens expansion påverkade starkt att näringslivet fick ett lokalt uppsving med nya arbetstillfällen i verksamhetsområdet.

Agnes devis var att den lokala sparbankens huvudsakliga uppgift var att främja bygden där banken verkade. Byggandet av nya bostäder under 1970- och 80-talen, finansierade av Söderåkra sparbank, medförde en positiv befolkningsutveckling för bygden.

På Agnes initiativ träffades överenskommelse om övertagande av SE-bankens kontor i Bergkvara den 1 januari 1978. Genom Agnes försorg beslutade banken 1984 att utge bygdeboken "Södra Möre", vilken helt finansierades av Söderåkra sparbank.

För att kunna finansiera allt större kreditbehov i bankens verksamhetsområde fusionerade Söderåkra sparbank, på Agnes initiativ, med Sparbanken Kronan den 1 januari 1986.

Vi minns med tacksamhet alla de år som vi fick möjlighet och hade förmånen att arbeta tillsammans med Agne.

Östen Jannert

LarsOve Bramstedt

Läs mer