Annons

”En av mina hobbys är att göra korv”

Varmt välkommen till Bonus Weekends matpanel hälsar vi Pelle Skogberg.
Publicerad 1 september 2018
Pelle Skogberg i Bonus Weekends matpanel är svag för husmanskost och robust vardagsmat.
Pelle Skogberg i Bonus Weekends matpanel är svag för husmanskost och robust vardagsmat.Foto: Privat

Ålder: 42.

Bor: Långaström

Annons

Familj: Fru och två barn, 3 och 1.

Gör: Jobbar som politisk sekreterare på Centerpartiet i Kalmar län.

Hur ser ditt matintresse ut?

– Jag älskar att upptäcka nya saker, att få mina trygga gränser utmanade. Och jag älskar att lära mig saker om andra länder, kulturer och människor via deras kök. Utöver det är jag också otroligt svag för husmanskost och robust vardagsmat.

Vad gör du helst i köket?

– En av mina hobbys är att göra korv och det gör jag så ofta jag hinner. Hittar på nya recept, nya köttkombinationer och nya smaker. Jag gillar också att låta stekgrytan jobba med en het Texas chili till exempel. BBQ är också ett favoritsätt att fixa käk, low and slow med rök och värme. Brisket, kyckling eller revben, spelar ingen roll.

Varifrån kommer ditt matintresse?

– Hemifrån, rent generellt. Men främst från pappa, vars upptäckslust och äventyrlighet jag verkar ha ärvt. Han stod, och står, för experimenten och glädjen i att hitta nya sätt att kombinera ingredienser. Och så är han fortfarande ohotad mästare på köttbullar i gräddsås.

Här hittar du de andra rösterna i Bonus Weekends matpanel:

Ia SellerbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons