Ytterligare tre får gå på glasbruk

För en tid sedan fick fyra personer lämna sina arbeten på Johansfors glasbruk. Nu har ytterligare tre personer sagts upp.
Emmaboda • Publicerad 13 november 2003

- Det är fruktansvärt tråkigt när det händer. Det är tråkigt för Glasriket för det är väldigt skickliga arbetare som nu får gå, säger vd Claes Hovhammar.

I slutet av augusti sades fyra personer upp. Skälen som angavs då var stora lager och vikande försäljning ute i handeln. De tre som nu sagts upp jobbar alla i produktionen.

- På Johansfors glasbruk har vi en stor produktion av servisglas och efterfrågan har blivit mindre, framför allt från Norge. Dessutom har detaljhandeln blivit svagare, det är så i branschen just nu, men jag hoppas att det vänder, säger Claes Hovhammar.

Men enligt Hovhammar finns det ljus i mörkret.

- Företagssidan går bra, specialdesignade produkter som vi säljer till olika företag. Vi ska se om vi kan utveckla den sidan ytterligare och lägga mer resurser där. Det är alltid bra att hitta en nisch.

Efter höstens uppsägningar av sammanlagt sju personer har Johansfors glasbruk nu 22 anställda.

Andreas Ignell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.