Välbesökt jakt- och skördefest i Långasjö

Om det nu är möjligt att beställa fördelaktig väderlek hade Långasjöborna tur med beställningen, för hösten var som allra vackrast när det på söndagen bjöds på välbesökt jakt- och skördefest.
Emmaboda • Publicerad 10 oktober 2011
Pumpor från Långasjö växthus satte färg.
Pumpor från Långasjö växthus satte färg.Foto: Peter Lejon
Torgny Berntsson i Nybro-Emmaboda fågelklubb informerade om fågelskådning och att bygga fågelholkar.
Torgny Berntsson i Nybro-Emmaboda fågelklubb informerade om fågelskådning och att bygga fågelholkar.Foto: Peter Lejon
Foto: Peter Lejon
Maria Eriksson och Pamela Hoff hade satt upp ett loppisstånd.
Hästskjutsen kördes av Roland Fransson i Rungebyholm, och många barn åkte tillsammans med sina föräldrar ett stycke genom Långasjö. Foto: Peter Lejon
Maria Eriksson och Pamela Hoff hade satt upp ett loppisstånd. Hästskjutsen kördes av Roland Fransson i Rungebyholm, och många barn åkte tillsammans med sina föräldrar ett stycke genom Långasjö. Foto: Peter LejonFoto: Peter Lejon

Bakom satsningen på jakt- och skördefest stod Långasjö församling, Långasjö sockenråd och Mundekulla kurs- och retreatgård.

Det sjöd av aktivitet vid kyrkan, sockenstugan och Långasjön där lokalt odlade frukter och grönsaker såldes, och på skolan kunde den som så önskade – förutom att köpa biblioteksböcker, skönhets- artiklar och begagnade kläder – prova på massage och lära sig det grundläggande om konsten att knyta trasmattor.

I sockenstugan berättade Elisabeth Bergstrand-Poulsen sällskapets Melsene Laux om ortens stora konstnär och författare. Det lagades asiatisk mat, och i ett stånd vid ingången till kyrkogården sålde komminister Ulla Sköld-Jonsson och församlingspedagogen Veronika Andersson rättvisemärkta artiklar.

– Det har varit bra med folk, och vid 13-tiden var det rent av fullt här. Väldigt roligt att så många kom, både Långasjöbor och andra, sade Ulla Sköld-Jonsson.

Vid långasjön sålde årskurs sex på Långasjö skola hembakat och välkände hästkarlen Roland Fransson i Rungebyholm körde häst och vagn till barnens och föräldrars förtjusning.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.