Ungdomar slog och sparkade jämnåriga – döms

Bråk uppstod på en fest och två ungdomar blev slagna och sparkade i huvudet. Nu döms två jämnåriga till ungdomstjänst.
Emmaboda • Publicerad 2 februari 2018

Två ungdomar döms för misshandel av två jämnåriga i samband med en fest i Emmaboda förra våren. De inblandade går på samma skola men känner inte varandra.

Upprinnelsen till misshandeln var tjafs mellan festdeltagare och personer som inte var bjudna. Tjafset urartade till bråk med flera inblandade och de målsägande blev då slagna respektive sparkade i huvudet.

Den ena tilltalade erkänner att han utdelat två slag mot målsägandes huvud, varav ett med knuten hand. Den andra tilltalade säger att han utdelat en lätt spark men handlat i nödvärn i tumultet som uppstod. I sammanhanget finner dock tingsrätten att sparken varit oförsvarlig.

De tilltalade döms till 40 timmars ungdomstjänst vardera och ska båda betala skadestånd till de målsägande för kränkning.

Herman Omstedt
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.