Ungdomar ordnar konsert på lovet

Tack vare gymnasieeleverna Rasmus Henriksson och Robert Dahlskog blir det konsert i Emmaboda på påsklovet.
Emmaboda • Publicerad 30 mars 2010
Rasmus Henriksson och Robert Dahlskog har på egen hand ordnat en konsert i Emmaboda under påsklovet.
Rasmus Henriksson och Robert Dahlskog har på egen hand ordnat en konsert i Emmaboda under påsklovet.Foto: Jan Andersson

När SSU i slutet på januari anordnade en bandtävling i Emmaboda var Rasmus Henriksson och Robert Dahlskog med i ett av banden och fick kontakt med en del andra grupper.

– Så nu är allt klart att det blir konsert i Bjurbäcksskolans skolmatsal på den nya scenen, säger de båda gymnasiekillarna.

Banden Hart Process, Emmaboda, Alliwalk, Emmaboda, Fallen tears, Ronneby, Last second lost, Ronneby, Beginning of tomorrow, Öland och Deconstruct through alcohol, Emmaboda, kommer att stå på scenen fredagen den 9 april.

– Varje band spelar 20-25 minuter så konserten kommer att vara i cirka två och en halv timme, säger Rasmus Henriksson och Robert Dahlskog.

De båda ungdomarna har planerat allt själva, men fritidsledaren Niklas Wikström har varit en hjälpande hand liksom Kent Holgersson, kulturskolan.

– Det är dåligt med lokala spelningar och vi har fått bra respons från både Emmabodabanden och banden utifrån så det känns kul.

Hur stor publik räknar ni med?

– Svårt att säga, men vi är glada om det kommer 100-150 personer. Det är ingen entré och alla band spelar gratis så det är inga pengar inblandade.

Arrangemanget är drogfritt.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.