Succé för Smaklökarnas dag
– Jag hade nog förväntat mig att det skulle komma besökare, och kanske många besökare - men det här, det här var mer än jag kunde tro, säger verksamhetschefen Anneli Djerf.
En strid ström av gick då från det ena bordet till det andra för att provsmaka och handla. Där fanns ostar, korvar, bröd, kroppkakor, marmelader och en mängd annat.
– Idén till det här kom sig av att när jag träffar folk så börjar alla förr eller senare att prata om mat. Mat verkar vara något som verkligen ligger i tiden. Och då tog vi chansen. Tanken var också att det skulle vara närproducerad mat, säger hon.
Smaklökarnas dag hade tio utställare. En av dem var Café Emma som hade gjort olika sorters bröd, mycket av det var gi-inspirerat.
– Det har gått väldigt bra. Vårt mjuka bröd har snart sålt slut, förklarade Barbro Sjöndin då arrangemanget bara hunnit halvvägs.
För Anneli Djerf var arrangemanget också ett sätt att nå ut med Loket till en större publik.
– Det är klart att vi tar chansen att också visa vad Loket kan erbjuda. Många känner ju redan till oss, men jag har redan sett en hel del nya ansikten. Jättekul, säger hon.
Elisabeth Eriksson och sonen Daniel hade dock lockats av smakerna och dofterna.
– Vi kom hit därför att vi var nyfikna på vad som visades upp. Och så är det ju roligt när det händer något i Emmaboda. Så här långt har vi provat lite ost och korv. Nästa blir väl ostkakorna, sa Elisabeth Eriksson.
De fick vänta en stund, för vid ostkakorna var det då en lång kö.