Södras kontor flyttar till Långasjö

Södra har under ett flertal år haft kontor i Föreningshuset i Vissefjärda, men under hösten har man stegvis flyttat till Södra Timbers sågverksområde i Långasjö.
Emmaboda • Publicerad 4 november 2010
Personalen som tidigare jobbade på Södras kontor i Vissefjärda har nu flyttat till Långasjö. Från vänster Anders Olsson, Per Johansson, Patrik Andersson, Johan Jonsson och Kristoffer Lennartsson.
Personalen som tidigare jobbade på Södras kontor i Vissefjärda har nu flyttat till Långasjö. Från vänster Anders Olsson, Per Johansson, Patrik Andersson, Johan Jonsson och Kristoffer Lennartsson.Foto: Peter Lejon

Nio personer som jobbar för Dackebygdens skogsbruksområde har tidigare haft sin bas på kontoret i Föreningshuset.

– De första som flyttade därifrån gjorde det i augusti och de sista som lämnar kontoret gör det den här veckan, säger områdeschefen Johan Jonsson, Södra.

En omorganisation har skett och samtidigt fanns det lediga lokaler i Långasjö. På Södrakontoret i Långasjö finns nu även medarbetarna som tidigare jobbade i Tingsryd och Linneryd och tillsammans bildar man nu Långasjö verksamhetsområde.

– På det här viset använder vi bättre Södras egna lokaler. Vi får också, helt naturligt, ett närmare samarbete med Södra Timber. Dessutom hamnar vi på det här sättet mer i mitten av vårt verksamhetsområde.

Det är ännu inte klart vad som ska hända med lokalerna i Föreningshuset som Södra nu står i begrepp att lämna. Man har dock utrymmena kvar till nästa sommar.

Tore Svensson är vice ordförande i Föreningshuset.

– Vi har ingen ny hyresgäst på gång ännu, men vi jobbar på det.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.