Smålandshyttan blir 25:ans möbellager

Den före detta restaurangen Smålandshyttan vid Eriksmålarondellen har fått nya ägare. Lokalen ska framledes användas som möbellager med butik och troligen också som restaurang.
Emmaboda • Publicerad 27 oktober 2010
Före detta Smålandshyttan vid Eriksmålarondellen ska bli möbellager med butik. Dessutom kommer troligen restaurangverksamhet att återupptas.
Före detta Smålandshyttan vid Eriksmålarondellen ska bli möbellager med butik. Dessutom kommer troligen restaurangverksamhet att återupptas.Foto: Peter Lejon

Det är Tony Svensson, Lessebo, och Christer Eriksson, Växjö, som har köpt fastigheten av konkursboet. Som vi tidigare berättat gick ju restaurang Smålandshyttan i konkurs tidigt i år.

Svensson och Eriksson har länge handlat med bra, begagnade möbler och denna verksamhet kommer nu att förläggas till Eriksmåla.

– Det är inte loppismöbler vi jobbar med utan möbler av hög kvalitet, säger Tony Svensson.

Lokalerna, som är på 800 kvadratmeter, ska även rymma magasin och det finns planer för fortsatt restaurangverksamhet. Köket håller hög klass och intresse finns.

– Vi har en intressent som vill driva restaurangen, men det är inte definitivt spikat ännu. Vi hoppas förstås att det går i lås, och vi har även haft funderingar på ett kafé.

Kompanjonerna har påbörjat uppsnyggningen utvändigt på fastigheten. Gräset har klippts och sly och buskar har avlägsnats i samråd med ägaren till grannfastigheten.

– Det har sett lite risigt ut här, men det kommer att bli jättefint när vi är klara. Vi ska även rusta upp lekplatsen, och medan vi har varit här och jobbat har vi sett hur mycket trafik som passerar här. Det är ett fantastiskt läge.

Det är också möjligt att Emmaboda kommun kommer att hyra delar av fastigheten, men till vilket ändåmål är inte avgjort ännu. Klart är dock att namnet Smålandshyttan går i graven och det nya namnet på anläggningen blir 25:ans möbellager.

Fastigheten var från början möbelindustri och var därefter jakt- och fiskemuseum. Under den senare perioden hade även Emmaboda kommun en turistinformation i lokalerna.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.