Revisor kritisk mot kommunalråd

"Min kommun har verkligen lyckats slå "knock out" på en redan liggande och minst två stående kommunmedlemmar".
Emmaboda • Publicerad 18 oktober 2011

Så skriver Tomas Lundqvist i Broakulla i ett brev till Emmaboda kommun.

Som Barometern tidigare berättat har han slutat som revisor för Emmaboda kommun i protest mot att kommunen inte längre åtar sig att assistera hans svårt sjuka fru.

Hans sista möte med revisionen var i förra veckan då han tog adjö av sina kollegor.

"Just innanför entrédörren mötte jag dig och jag hälsade på dig hövligt. Du var mycket avmätt och såg inte på mig", skriver Tomas Lundqvist i ett brev till kommunalrådet Ann-Marie Fagerström.

"Var du som vanligt stressad i din mission eller såg du mig som en ovän och fiende, med anledning av min överklagan till domstol?", undrar han i brevet.

Ann-Marie Fagerström känner inte alls igen sig i beskrivningen.

"Jag är ledsen om du uppfattade min hälsning som avmätt. Själv minns jag att vi möttes, hejade på varandra som alltid när vi ses. Att se dig som någon ovän eller fiende har jag aldrig gjort och kommer heller aldrig att göra. För det andra så har jag inte varit medveten om din privata situation. I sanningens mening är jag inte uppdaterad i ärendet. Socialnämndens sekretessärenden kommer aldrig till min vetskap om inte brukarna själva tar kontakt", heter det i kommunalrådets svar.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.