Rånare åtalas också för misshandel och olaga hot

En av de 18-åringar som tidigare erkänt rånet mot en 80-årig kvinna
i Emmaboda åtalas även för misshandel av en tidigare flickvän och för att ha hotat "bränna ned" hennes föräldrar och deras hus.
Emmaboda • Publicerad 18 februari 2006

Under det tre år långa förhållandet misshandlades och hotades den 17-åriga flickvännen vid flera tillfällen. Några gånger genom slag i ansiktet och vid något tillfälle genom sparkar i huvudet.

Hotade flickvännen I november hotade 18-åringen flickvännen genom att säga att han skulle "slå sönder" henne. Vid samma tillfälle tog han också fram en bensindunk och förklarade att han skulle bränna ned hennes föräldrar och deras hus.

Flickvännen berättade om hotet för sin svåger som i sin tur underrättade föräldrarna.

När hennes syster, som bor i en annan del av landet, sökte 17-åringen hotade den 18-årige pojkvännen även henne till livet. Sedan svågern övertagit telefonsamtalet hotade han även att döda honom och att spränga deras hus.

18-åringen, som sitter häktad sedan drygt två veckor tillbaka, åtalas därför inte bara för rånet av den 80-åriga kvinnan och vållande till kroppsskada utan även för grov fridskränkning och olaga hot.

Den andre 18-åringen åtalas för rånet men däremot inte för att ha vållat kvinnan kroppsskador. Han försattes på fri fot den 3 februari.

Ögonoperation Den 80-åriga kvinnan skadades när hon drogs till marken då hon höll fast handväskan för att förhindra stölden. Hon fick operera ena ögat och drabbades också av en axelfraktur.

Handväskan hittades senare och den hade då tömts på 150 kronor i kontanter.

Båda 18-åringarna är bosatta i Emmaboda.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.