Annons

Polisen: ”Vi har ett stort fokus”

Polisen har flera råd till den som är orolig för att drabbas av inbrott i sitt uthus. Lokalpolisen menar att de har ett stort fokus på den här typen av brott.
Långasjö • Publicerad 6 november 2018

Varför någon brottsplatsundersökning inte har gjorts i Långasjö kan polisens presstalesperson inte svara på.

– Det är en bedömning som görs vid anmälningstillfället, så de har nog bedömt att inga spår finns att hämta, säger Robert Loeffel.

Annons

Lokalpolisområdeschef Malena Grann säger att hon har gett sina gruppchefer uppdraget att se alla de här anmälningarna i ett sammanhang.

– Vi ser två fenomen när det gäller sådana här brott i trakten, antingen att det är lokala brottsaktiva eller att det är internationella stöldligor. Nu analyserar vi det här för att se vilket fenomen det rör sig om, säger Malena Grann.

Hon säger att även om polisen inte har varit på plats tar de till sig anmälningarna och analyserar dem. Det finns också en rad förebyggande åtgärder som har visat sig effektiva.

– Man kan DNA-märka eller på annat sätt märka sina saker och sätta upp anslag om att det är gjort. Man kan också bilda grannsamverkansgrupper, säger Malena Grann.

Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons