Orolig helg i Emmaboda

Det har varit en orolig helg i Emmaboda kommun med många polisingripanden. Bland annat sitter en man i 70-årsåldern anhållen för grov misshandel.
Emmaboda • Publicerad 23 oktober 2011

Den äldre mannen greps strax efter midnatt på söndagen efter att ha misshandlat en familjemedlem. Polisen är förtegen i ärendet och vill inte kommentera mer än att 70-åringen är misstänkt för grov misshandel.

Ungefär vid samma tidpunkt greps två personer i en stulen bil i Emmaboda. Bägge männen, en i 45-årsåldern och en 20 år yngre man, är bägge kända av polisen sedan tidigare. Den äldre släpptes senare medan mannen i 25-årsåldern fortfarande sitter anhållen.

På fredagskvällen tog sig gärningsmän in i Emmaboda golfklubbs lokaler genom att krossa entrédörren. Tjuvarna fick med sig en platt-TV. Emmaboda Blomsteraffär hade också påhälsning av objudna gäster. Där krossade man rutan på dörren, men försvann sedan från platsen. Enligt vittnen var två personer synliga på platsen.

På Flygtvägen i Lindås slangade någon bensin ur en bil.

Daniel Bogefors
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.