Nio inbrott i nybyggd villa

Trots att ingen ännu hunnit flytta in i den nyuppförda villan har inbrottstjuvar besökt fastigheten hela nio gånger.
Emmaboda • Publicerad 22 januari 2003

Natten till måndagen ägde det nionde inbrottet rum i det näst intill inflyttningsklara huset i Bockabo utanför Vissefjärda. Tjuvarna krossade all yttre belysning och dessutom en fönsterruta så att de kunde öppna en dörr från insidan.

Därefter lade de beslag på hushållsmaskiner i köket, ett badrumsskåp, en torktumlare, en tvättmaskin, en låscylinder samt en ur kartongen ännu inte uppackad 28 tums tv-apparat. I samtliga fall splitternya varor värda runt 20 000 kronor. Dess-utom hade de dragit fram ett kylskåp och en frys som de inte fick med sig.

- Vid ungefär samma tidpunkt försökte någon stjäla en släpvagn från Bilisten i Vissefjärda, men det gick inte bättre än att dragkroken på bilen lossnade. Vi misstänker att den misslyckade stölden kan ha något samband med inbrottet i Bockabo där tjuvarna även plockade fram en kyl och en frys. Troligen fick man inte med sig dessa på grund av att de inte fick plats i bilen, säger närpolischef Björn Brandström.

Den aktuella villan håller på att byggas av byggnadsfirman Ottossons, som nu börjat tröttna på alla de ständigt återkommande inbrotten. Gång efter annan har tjuvar slagit till under byggnadstiden.

Vid ett inbrott i oktober stals exempelvis isolering, som sedan tappades utmed vägen till Blekinge, och månaden dessförinnan försvann en elcentral, en vattenpumpautomat, dyrbara laserinstrument, verktyg och sågar från en verktygscontainer vid huset.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.