Musiker blev årets Karl-Oskar

Peter Elmberg är årets Karl-Oskar och Katrin Hedsved är årets Kristina. Båda belönades på tisdagskvällen bland annat för att de satsat på livaktiga verksamheter på landsbyg-den.
Emmaboda • Publicerad 15 februari 2006
Foto: 

Gårdagens Hjärtegala i Emmaboda Folkets hus leddes i vanlig ordning av kommunalrådet Karl-Erik Nilsson (s) och för det förberedande arrangemanget har kommunens Weronica Stålered ansvarat. Totalt hade drygt 100 förslag på pristagare lämnats in. Och juryn som utsett aftonens vinnare består av folk från olika branscher och verksamheter, och de kanske mest prestigefyllda prisen är Årets Karl-Oskar och Årets Kristina.

Ideelt arbete Nominerade till den förstnämnda var i år glasformgivaren och Folkets hus-kämpen Olle Brozén, Åfors, musikern och beteendevetaren Peter Elmberg, Mundekulla, samt Harry Johansson, Emmaboda, som i många år arbetat ideellt inom Korpen.

Juryn bestämde sig för Peter Elmberg som under 2005 bland annat tog initiativ till en stor insamlingsgala tidigt under året som gav drygt 40 000 kronor till flodvågskatastrofens offer i sydostasien. Vidare gav han också ut en skiva - Now is the time -som såldes till förmån för behövande. Därutöver jobbar han tillsammans med makan Anne Nilsdotter-Elmberg med kursgården i Mundekulla där man bland annat tar emot människor med utbrändhetsproblematik samt anordnar musik- och kulturfestivaler, kurser och retreater.

I full gång - Det här betyder mycket och nu känns det lättare att jobba vidare. Jag blev nominerad även 2001, första året galan hölls, men då var vi precis i inlednings-

stadiet av vår verksamhet, men nu är vi i full gång, sade Elmberg

Till årets Kristina var följande kvinnor nominerade:

- Siv Johansson, Emmaboda, som kontinuerligt utför ett stort arbete inom Vissefjärda hembygdsförening, bland annat med det årligen återkommande bygdespelet av Henning Skårin.

- Eva Tobiasson, Emmaboda, som har tagit initiativ till anhörigträffar inom Röda Korset för att lindra människors sorg efter en förlust.

- Katrin Hedsved, Fiskesjö, som tillsammans med maken Tomas Hedsved byggt upp bistron Hedsveds i anslutning till hemmet mellan Åfors och Algutsboda. Paret importerar även linnekläder.

Valet föll på Katrin Hedsved som dock inte hade möjlighet att närvara, och priset togs emot av grannen Barbro Wikefors.

Kör underhåll Under festligheterna i bio-

salongen underhöll musikskolekören Music Maestro under ledning av Maria Lindahl-Arnesson och i kören ingår Fatima Ibisi, Irma Anetovic, Julia Petersson, Hanna Karlsson, Jenny Gustavsson, Makda Embaie, Veronica Fransson och Miriam Strand.

Aftonen i Folkets hus avrundades med mingel och buffé i Dackesalen.

Peter Lejon
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.