Möjligheternas hus vd har sagt upp sig

Efter tre och ett halvt år på posten har Möjligheternas hus vd Hans Nilsson sagt upp sig.
Emmaboda • Publicerad 22 juni 2010
Hans Nilsson slutar som vd för Möjligheternas hus i Emmaboda.
Hans Nilsson slutar som vd för Möjligheternas hus i Emmaboda.Foto: 

Även om kommunledningen varit lite förvarnad kom beskedet överraskande på måndagen.

– Väldigt tråkigt eftersom Hans Nilsson passade som hand i handske för uppdraget, säger kommunalrådet Ann-Marie Fagerström, som också är styrelseordförande för Möjligheternas hus.

55-årige Hans Nilsson sista arbetsdag på Möjligheternas hus blir den 20 september.

Till hösten kommer han att tillträda en tjänst som personalchef vid Del-ta Produktion AB i Kalmar/Nybro, som är ett socialt företag som drivs i aktiebolagsform. Ägare är KIFAB (Kalmar kommuns industrifastighetsbolag), Nybro Kommun och LO Kalmar/Torsås.

Anledningen till att du slutar?

– Det är så enkelt som att jag såg ett ledigt jobb som jag sökte och fick. Men jag kommer alltid att tänka på Möjligheternas hus som något väldigt positivt både när det gäller arbetsmarknadsdelen och återvinningsdelen.

– Del-ta Produktion sysslar egentligen med samma saker som Möjligheternas hus, men i form av legotillverkning åt andra företag. Jag gillar den här typen av företag för det som är bra för människor är också bra för samhället.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.