Man räddades ur brinnande hus

En villa i Lindås förstördes i en brand natten till söndagen. Mannen som bor i huset låg och sov, men han fick hjälp att ta sig ut innan brandkåren hann fram.
Emmaboda • Publicerad 13 januari 2013

– Det var några förbipasserande som såg att det börjat brinna och slog larm. De väckte mannen som låg och sov inne i huset och såg till att han kom ut. Jättebra gjort. När vi kom fram var huset övertänt, säger Emmabodas räddningschef Hans Erlandsson som deltog i släckningsarbetet.

– Det var en omfattande brand och vi fick koncentrera oss på att begränsa spridning, säger han.

Enligt polisen startade branden i en motorvärmare i mannens bil som stod parkerad intill husväggen. Branden spred sig sedan till huset. Elden kom in via ett fönster som sprack av värmen. Polisen har inte någon misstanke om brott.

Räddningstjänsten fick larmet om bilbranden vid halvtre-tiden på söndagsmorgonen. De som larmade hade då fått ut mannen som bor i huset.

Pia Olofsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.