Listor till stöd för Kommunal

- Det är våran tur nu. Vi tänker inte ge oss och de här namn-underskrifterna visar vilket stöd vi har.
Emmaboda • Publicerad 6 maj 2003

Det sade Kommunals ordförande i Emmaboda, Zita Hörling, när hon räckte över en bunt listor med namn som samlats in på Emmabodas gator för att stödja Kommunal i strejken. Drygt 400 namn hade man lyckats samla in.

- Det hade kunnat bli mycket mer än så, det har inte varit några som helst problem att samla in namn, sade Lena Holmqvist, också hon från Kommunal i Emmaboda.

Kommunalrådet Karl-Erik Nilsson (s) tog emot listorna och lovade att ta med dem till Kommunals kongress, dit han åker senare i veckan.

Vill ha arbetsro

- Jag hoppas givetvis på en snabb lösning på konflikten så att vi kan få arbetsro igen. Som tur är är vi än så länge relativt förskonade i Emmaboda, men den här typen av konflikt är aldrig bra, sade Karl-Erik Nilsson.

- Det är lätt att sympatisera med er, men läget är tufft och ligger fel i tiden, sade kommunalrådet.

- Det är alltid fel läge för oss, så säger man jämt, men den här gången ger vi oss inte, svarade Zita Hörling som tror att strejken kan dra ut på tiden.

- Jag är rädd för att den gör det. Jag hoppas att vi kan komma till förhandlingsbordet någon gång snart, men just nu verkar det vara en bit kvar till det. Så länge vi inte kan sätta oss ner och förhandla kommer det här att pågå.

I dagsläget är tio personer uttagna i strejk i Emmaboda. Det är personalen som jobbar på miljöstationen. Mottagningen för grovsopor är stängd liksom miljöstationens butik. Socialtjänsten påverkas också i viss mån eftersom det är nyanställningsblockad. Däremot är sommarvikariaten lösta i Emmaboda kommun.

Andreas Ignell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.