Larm om matförgiftning skrämde
Gemensamt för de anmälda matförgiftningsfallen, som inte har kunnat konstateras vetenskapligt, var att de inträffat efter kebabmåltider. Och matförgiftning skrämmer.
– När uppgiften kom ut i pressen märkte vi direkt att kunderna blev försiktiga, säger Omar Batki.
– Och många undrade om det var efter ett besök hos oss som matförgiftning hade uppstått, men det var det inte. Vi har aldrig haft sådana problem, men ändå tappade vi nästan hälften av våra kunder, tillägger Allan Mertali.
Kompanjonerna har drivit Linden i fem år. Båda härstammar från Kurdistan, men har bott många år i Sverige - Mertali i Stockholm och Batki i Avesta. När Linden blev till salu bestämde de sig för att flytta hit med sina familjer.
Det är kärvt att driva restaurang i Emmaboda, menar de.
– Det krävs mycket bara för att få ihop till de fasta utgifterna, och därför blir det väldigt kännbart när det inträffar fall av matförgiftning - även om vi inte hade med att göra, säger Omar Batki.