Konsum i Kosta får ny chef

Pelle Hellgren, Emmaboda, blir konsumföretagare i Kosta.
Emmaboda • Publicerad 23 oktober 2010
De fem anställda kommer att få behålla jobbet när KF Göta överlämnar ansvaret för drift och personal i Kosta till Pelle Hellgren.
De fem anställda kommer att få behålla jobbet när KF Göta överlämnar ansvaret för drift och personal i Kosta till Pelle Hellgren.Foto: Sif Erlandsson

– En chans att kunna göra något mer, säger Pelle Hellgren, i dag föreståndare för butiken.

I drygt ett år har han varit tillförordnad chef för Konsum i Kosta.

–?Jag hade då fått ett erbjudande om att ta över butiken. Då arbetade jag på Konsum i Emmaboda sedan sju år tillbaka, säger Pelle Hellgren.

Han har en bakgrund inom butik sedan 1979, de flesta av de åren i Stockholm. 2002 flyttade han med familjen till Emmaboda. Någon flytt till Kosta blir det dock inte, trots nya jobbet som egen företagare.

– Jag trivs så bra i Emmaboda. Vi bor på Hagagatan, nära glasverket, i ortens äldsta hus, ett litet torp.

Ett par av familjemedlemmarna, bland annat hustrun, kommer att arbeta i butiken. De fem anställda kommer också att få behålla jobbet när KF Göta överlämnar ansvaret för drift och personal till Pelle Hellgren. Föreningen äger dock fortfarande butik och varulager.

Sommartid strömmar många tillfälliga besökare på orten till.

Trots en del bakslag i kundkretsen, som att glasskolan tappat 45 elever av vilka de allra flesta bodde i Kosta, ser han också utvecklingsmöjligheterna för butiken. Verksamheten runt glasbruk, outleter och hotell växer, och fler personer får jobb på orten.

–?Där finns en stor potential.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.