Knarkhandlare gömde tabletter bland strumporna

I mitten av februari gjordes ett beslag av amfetamin, kokain och ecstasy i en lägenhet i Emmaboda. Nu hotas innehavaren av utvisning.
Emmaboda • Publicerad 23 mars 2010
Delar av 30-åringens narkotika hade gömts i mannens strumplåda. Foto: Polisen
Delar av 30-åringens narkotika hade gömts i mannens strumplåda. Foto: PolisenFoto: 

Polisen kom den 30-årige mannen på spåren sedan en kvinna stoppats misstänkt för narkotikabrott i Kalmar. I förhör berättade hon att mannen under flera månader försett henne med knark.

Uppgifterna ledde till att åklagaren redan samma dag, den 12 februari, fattade beslut om att göra en husrannsakan i Emmabodabons bostad.

När mannen upplystes om att han skulle följa med till stationen började han klä på sig. Han hämtade ett par strumpor i en låda och dessa rönte genast polisens intresse. En närmare undersökning visade att de innehöll ett antal tabletter och ett vitt pulver.

Undersökningen av lägenheten resulterade i att sammanlagt 37 gram amfetamin, drygt sex gram kokain och 96 ecstasytabletter togs i beslag.

30-åringen nekar till brott och hävdar att narkotikan inte är hans och att kvinnan som angav honom ljuger om deras affärer.

Rättegången hålls i Kalmar tingsrätt inom kort. Utöver fängelse kommer åklagaren att yrka på att han efter avtjänat straff ska utvisas ur Sverige.

Peter Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.