Jagade 30-åringen greps i stulen bil i Lindås

Natten till torsdagen greps den 30-årige man av polisen som är misstänkt för de många inbrott och stölder som drabbade Emmaboda och Lindås natten till onsdagen
Emmaboda • Publicerad 7 november 2003

30-åringen greps i en stulen bil i Lindås av en polispatrull. Han är bosatt i Emmaboda kommun och är välkänd av polisen sedan tidigare.

Han var inte ensam vid gripandet i bilen, som för övrigt stals

i slutet på oktober i Västervik. Där fanns även en man i 20-årsåldern som också är misstänkt för stölder.

Misstänkt för en rad inbrott

Som vi kunde berätta i torsdagstidningen är 30-åringen misstänkt för de många inbrott och stölder som ägde rum

i Emmaboda och Lindås natten till onsdagen. Det handlar om tio inbrott i bilar i Emmaboda som var parkerade på Kedje-gatan, Storgatan, Fridhems-gatan, Bävervägen och Plan-gatan. Till största delen var det cd-spelare och bilstereoapparater som stals.

På Maskinvägen i Lindås försökte troligen samme man att stjäla en buss med varor värda cirka 15 000 kronor och gods ur en container tillhörande Jans Hydraulgrävning.

Åklagare lät mannen gå

I helgen bröt sig den nu gripne mannen in på idrottsplatsen och hembygdsgården i Långasjö. Han togs på bar gärning på idrottsplatsen, men släpptes dagen därpå då åklagaren inte ansåg att brottets dignitet var tillräcklig för häktning.

Men efter de nya inbrotten

i Emmaboda och Lindås greps alltså 30-åringen på nytt natten till torsdagen.

I dag, fredag, kommer åklagaren att ta ställning till om de båda personerna ska häktas eller inte.

Jan Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.